Gerrard staat na 17 jaar voor emotioneel afscheid

Steven Gerrard staat zaterdag voor een emotioneel afscheid als hij na zeventien jaar en 708 wedstrijden voor het laatst met Liverpool op Anfield voetbalt.

,,Het zal best moeilijk worden”, zo blikt hij op de website van zijn club vooruit op het duel met Crystal Palace. ,,Maar ik ga proberen te genieten. Alle schijnwerpers zullen op mij staan, daar hou ik niet zo van. Hopelijk halen we een goed resultaat. Wat daar gaat het uiteindelijk om.”

De 34-jarige Gerrard verruilt Liverpool voor LA Galaxy omdat hij niet altijd meer kan rekenen op een basisplaats. Afscheid nemen doet pijn bij de middenvelder. ,,Ook voor mijn familie, vrienden en supporters die me altijd hebben gesteund”, merkte hij de afgelopen weken. ,,Niet alleen op Anfield, maar in stadions over de hele wereld. Daar ben ik hun heel dankbaar voor.”

Kampioen werd Gerrard nooit met Liverpool. Wel veroverde hij in 2005 de Champions League en Wereldbeker met zijn club. In 2001 mocht hij de UEFA Cup, de voorganger van de Europa League, vasthouden. Supporters van Liverpool zullen hem nooit vergeten. Sommige van hen hebben maar liefst 1500 euro over voor een kaartje voor het laatste thuisduel van hun held. ,,Tijdens de wedstrijd moet ik geconcentreerd blijven”, beseft Gerrard. ,,Na de wedstrijd zal het emotioneel worden. Ik ben een beetje bang om goed op de supporters te letten. Want misschien breek ik dan wel.”

Door : Ad.nl

Share article

Latest articles