QN Sport+ Television N.V.

‘Gevangenisstraf dreigt voor Bayern München-verdediger Lucas Hernández’

Bayern München moet het mogelijk een tijd doen zonder Lucas Hernández. De 25-jarige verdediger hangt een celstraf boven het hoofd, al zijn zijn advocaten nog druk bezig om dat te voorkomen.

Het verhaal rondom de Fransman is opmerkelijk. In februari 2017 kreeg de toenmalige speler van Atlético Madrid op straat in de Spaanse hoofdstad fysiek ruzie met zijn partner Amelia Llorente, daarbij zou het er fel aan toe zijn gegaan. De twee liepen allebei letsel op en kregen van de rechter een wederzijds contactverbod opgelegd: zij mochten zes maanden lang niet bij elkaar in de buurt komen. Ze negeerden dat echter en gingen doodleuk samen op huwelijksreis naar Miami.

Bij terugkomst in Spanje werd Hernández aangehouden, maar ook weer vrijgelaten. Zijn vrouw werd tegelijkertijd níét opgepakt, omdat de rechtbank haar nog niet had laten weten dat het contactverbod ook voor haar gold. Hernández wordt nu mogelijk alsnog gestraft. Hem hangt een celstraf van een jaar boven het hoofd. Hij ging eerder al in beroep tegen de straf. Dat is echter afgewezen omdat Hernández in 2017 al 31 dagen taakstraf opgelegd had gekregen, maar die niet afmaakte.

Nu zou de linkspoot zich op 19 oktober moeten melden in Madrid, om ‘vrijwillig mee te werken en zich binnen tien dagen te laten opnemen in een gevangenis naar keuze’, zo zou volgens Spaanse media in het schrijven van de rechtbank staan. Er loopt ondertussen nog wel een beroepszaak bij de provinciale rechtbank, waarin zijn advocaten proberen om de celstraf om te zetten in een alternatieve straf. Het is echter maar de vraag of dat lukt.

Overigens zegt zijn club Bayern München van niets te weten, terwijl Hernández op 14 september al te horen kreeg dat hij zich in Spanje moest melden.

vi.nl