Giggs begint overtuigend

Manchester United heeft de eerste wedstrijd sinds het ontslag van David Moyes met ruime cijfers gewonnen. De uittredend kampioen van Engeland zegevierde zaterdag op het eigen Old Trafford, onder leiding van interim-coach Ryan Giggs, met 4-0 over laagvlieger Norwich City.

Moyes moest deze week, uitgerekend na de nederlaag tegen zijn oude liefde Everton, zijn koffers pakken. Giggs, die als speler meer dan negenhonderd wedstrijden speelde voor Manchester United, werd op interim-basis als opvolger gepresenteerd. De Welshman haalde voor zijn debuutwedstrijd tegen Norwich City de bezem door de basiself. Ten opzichte van het duel met Everton vielen er zes wijzigingen te noteren in de startopstelling. Meest in het oog springende afwezige was Juan Mata. Ook Alexander Büttner was zijn basisplaats kwijt.

De wijzigingen sorteerden voor rust nog niet het gewenste effect. Weliswaar zocht Manchester United de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong, maar overtuigen deed het nog niet bepaald. De enige treffer van de eerste helft viel bovendien uit een strafschop. Na een overtreding van Steven Whittaker op Danny Welbeck ging de bal op de stip. Wayne Rooney maakte geen fout vanaf elf meter.

De bonkige Engelse spits was vlak na de doelwissel ook verantwoordelijk voor het tweede doelpunt. Rooney kreeg van de Norwich-defensie alle ruimte om vanaf de flank naar binnen te snijden, waarna hij de bal van buiten het strafschopgebied fraai in het doel schoot. Door twee doelpunten van invaller Mata werd het uiteindelijk 4-0. Norwich City, met Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel in basis, liet zich zo kinderlijk eenvoudig naar de slachtbank leiden.

Manchester United, dat Robin van Persie nog altijd moet missen, blijft ondanks de winst zevende in de Premier League. Het heeft zestig punten, zes minder dan nummer zes Tottenham Hotspur. De Londenaren wonnen eerder op de dag met 0-1 bij Stoke City. Norwich City staat zeventiende met 32 punten, net boven de rode streep. Nummer achttien Fulham heeft één punt minder. Dat team verspeelde eerder vandaag een 2-0 voorsprong in de thuiswedstrijd tegen Hull City (2-2).

FCupdate.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter