Giggs kan EK vergeten na dubbele beschuldiging van mishandeling

Ryan Giggs zal op het EK niet de bondscoach van Wales zijn. Vanwege een dubbele beschuldiging van mishandeling is hij door de bond voorlopig aan de kant gezet.

De politie van Manchester heeft Giggs opnieuw in staat van beschuldiging gesteld. De bondscoach van Wales (47) zal op 28 april moeten voorkomen na een dubbele aanklacht van mishandeling.

 

De bond van Wales heeft kennis genomen van de beschuldigingen aan het adres van Giggs en besloten maatregelen te nemen tegen de bondscoach. Robert Page zal in plaats van Giggs de taken op het EK voor zijn rekening nemen, met Albert Stuivenberg als rechterhand. Page nam de honneurs al waar voor de laatste zes interlands van Wales.

Giggs legde in november zijn taken als bondscoach van Wales neer. De oud-international was gearresteerd vanwege overlast en mishandeling van zijn ex-vriendin. Hij ontkende de aantijgingen en werd op borgtocht vrijgelaten.

Giggs moet op 28 april verschijnen voor de Engelse rechter, waarbij hij wordt aangeklaagd voor mishandeling van twee vrouwen met lichamelijk letsel tot gevolg. Bovendien wordt hem verweten in de periode van december 2017 tot november 2020 zich schuldig te hebben gemaakt aan manipulerend machtsmisbruik ten opzichte van zijn ex-vriendin.

vi.nl

Share article

Latest articles