QN Sport+ Television N.V.

Van Persie dingt mee naar Puskás Award

van persie goal

Robin van Persie maakt kans op de FIFA Puskás Award, de eretitel voor het mooiste doelpunt van het jaar 2014. De wereldvoetbalbond (FIFA) maakte de tien kanshebbers (zie hieronder) voor de publieksprijs woensdag bekend.

Van Persie is genomineerd voor zijn trefzekere duikkopbal in het WK-duel met Spanje. Daarmee zorgde de aanvaller van Manchester United voor 1-1, waarna Oranje in het eerste groepsduel uit zou lopen naar een 5-1 zege.

Tim Cahill is eveneens lid van het selecte gezelschap dat nog kans maakt. De aanvaller maakte voor Australië juist tegen Nederland een wonderschone treffer (een volley) op het WK. Ook de schitterende goal van James Rodríguez is te kiezen als mooiste doelpunt. Hij trof namens Colombia op zeer fraaie wijze doel tegen Uruguay op het WK.

De winnaar van de prestigieuze award wordt de opvolger van Zlatan Ibrahimovic, die zelf nog in de race is voor prolongatie. Hij troefde vorig jaar Nemanja Matic en Neymar af met een doelpunt dat eigenlijk in november 2012 was gemaakt. De schitterende omhaal tegen Engeland werd echter meegenomen in de verkiezing omdat de genomineerde doelpunten toen al bekend waren.

Tot 1 december kan er gestemd worden, waarna er drie goals overblijven. Er kan daarna opnieuw gestemd worden op de laatste drie doelpunten en op 12 januari zal tijdens het FIFA Ballon d’Or-gala blijken wie zich de maker van het mooiste doelpunt van 2014 mag noemen.

vi.nl