QN Sport+ Television N.V.

Golden State Warriors keert voor het eerst sinds 2019 weer terug in NBA Finals

Golden State Warriors gaat voor het eerst sinds 2019 weer eens naar de NBA Finals. Vannacht won de ploeg uit San Fransisco met 120-110 van Dallas Mavericks om zo de serie te beslissen: 4-1. Het is de zesde keer in acht jaar dat de Warriors zich verzekeren van een finaleplaats.

In de periode tussen 2014 en 2019 beleefde Golden State grote successen. In dat tijdperk wisten de Warriors vijf keer op rij de finale te bereiken en daarin werd de Larry O’Brien NBA Championship Trophy drie keer mee naar huis genomen.

Warriors in vijf wedstrijden langs Mavericks

De Warriors kenden een ontspannen aanloop naar de finale. In de serie met de Mavericks kwamen ze op een 3-0 voorsprong, waardoor het slotstuk van het NBA-seizoen de ploeg van Steve Kerr bijna niet meer kon ontgaan. Door een nederlaag op bezoek in Dallas tijdens de vierde ontmoeting moest Golden State het feestje nog een paar dagen uitstellen.

Vannacht was het dan zover. In het eigen Chase Center waren de Warriors voor de vierde keer te sterk voor de Mavericks. Klay Thompson speelde zijn beste wedstrijd van de serie en eindigde met 32 ​​punten door 12-uit-25 te schieten, waaronder acht 3-punters.

Curry wint eerste Earvin “Magic” Johnson Trophy

Stephen Curry heeft weer een nieuwe trofee aan zijn collectie kunnen toevoegen. Hij werd vannacht namelijk uitgeroepen tot de eerste Western Conference-finale MVP. Nadat de Warriors de Mavericks hadden uitgeschakeld, kreeg Curry de gloednieuwe Earving Magic Johnson Trophy.

Tegenstander finale

Golden State zal het in de finale opnemen tegen Boston Celtics of Miami Heat. De Celtics staan met 3-2 voor in die serie en kunnen het vannacht in eigen huis afmaken.

DTSNV

 

 

Bron:Espn.nl