QN Sport+ Television N.V.

Golden State Warriors neemt leiding in Conference halve finale na zwaarbevochten zege op Memphis Grizzlies

Golden State Warriors heeft in de halve finales van de play-offs van de NBA (Western Conference) de leiding genomen tegen Memphis Grizzlies. De Warriors wonnen het eerste duel, gespeeld in Memphis, met één punt verschil: 117-116.

De twee sterkhouders uit de Western Conference gaven elkaar geen enkele kans om een voorsprong op te bouwen, de gehele wedstrijd is het verschil nooit groter geweest dan tien punten.

Dat de intensiteit in de wedstrijd hoog lag, bleek toen Draymond Green de wedstrijd moest verlaten met een flagrant 2-overtreding. Op het moment dat JA Morant omhoog ging voor een lay-up, trok Green hem aan zijn shirt naar beneden. Het kostte hem de wedstrijd, maar het leek Green niet heel veel te deren, toen hem verteld werd dat hij het veld definitief mocht verlaten. Green huppelde nog een ererondje over het veld in Memphis, waarna hij het publiek opzweepte om van zich te laten horen.

Ook zonder Green bleven de Warriors in de wedstrijd. Met name Jordan Poole vervulde een belangrijke rol en dat terwijl hij pas 22 jaar is. Het jonge talent maakte op de beslissende momenten de juiste keuzes en werd uiteindelijk topscorer met 31 punten.

Aan de kant van de Grizzlies waren het Morant en Jaren Jackson die de ploeg scorend op sleeptouw namen. Morant en Jackson kwamen respectievelijk tot 34 en 33 punten, waarvan zes driepunters van Jackson.

DTSNV

Het bleek alleen niet voldoende in de beslissende periode van de wedstrijd. Klay Thompson deelde de genadeklap uit door met nog 36 seconden op de klok een driepunter te maken. “Een belangrijke zege voor ons om de serie te beginnen en later het thuisvoordeel te pakken. En nu moeten we zuiniger gaan spelen in de tweede wedstrijd”, zei Stephen Curry, die voor 24 punten tekende.

 

 

 

Bron:Espn.nl