QN Sport+ Television N.V.

Golden State Warriors pakt vierde NBA-titel in acht jaar

Golden State Warriors heeft het NBA-kampioenschap veroverd. In zes wedstrijden werd Boston Celtics met 4-2 verslagen. In de laatste wedstrijd domineerden de Warriors bijna de hele tijd. Een sterke opleving in het derde kwart van de Celtics zorgde nog even voor spanning in de wedstrijd. Maar in het laatste kwart trok een weergaloze Stephen Curry de wedstrijd naar zich toe. Zijn prestaties in de finalereeks werden beloond met de Finals MVP-titel, de laatste prijs die hij nog niet had gewonnen.

In een must-win wedstrijd voor Boston Celtics begint de thuisploeg goed aan het eerste kwart. De Celtics bouwen snel aan een voorsprong via driepunters van Tatum en Brown. Maar de Warriors weten het gat snel te dichten. Net als in eerdere wedstrijden lijden de Celtics veel balverlies, waar de Warriors gretig gebruik van maken. Als het schot van Jordan Poole dan ook begint te vallen, zijn de rollen omgedraaid en is het Golden State Warriors dat voor komt met 10 punten.

 

De Warriors zijn oppermachtig in de overige minuten van de eerste helft. Ze dwingen turnovers af en weten veel aanvallende rebounds te bemachtigen. De drie schutters Stephen Curry, Klay Thompson en Jordan Poole hebben voor rust allemaal al twee of meer driepunters benut. De Celtics lijken geen antwoord te hebben op het spel van de Warriors en het verschil loopt op tot een pijnlijke 20 punten.

Boston Celtics moet in de tweede helft de verdediging goed neerzetten, wil het terugkomen in de wedstrijd. Het lukt amper, want de Warriors schieten de lichten uit in het derde kwart. De Celtics kunnen maar niet dichterbij komen.

 

Tot de laatste minuten van het derde kwart aanbreken. Plots vinden de Celtics een beetje kracht om terug te komen. Via scores van Jaylen Brown en een and-one van Al Horford wordt het verschil in de wedstrijd weer tien punten. Het publiek in de TD Garden begint er ook weer in te geloven en gaat er weer goed voor zitten.

In het laatste kwart is het sterspeler Curry die de wedstrijd naar zich toe trekt. Curry is niet af te stoppen voor de Celtics en met zijn laatste driepunter trekt hij het verschil naar vijftien punten. Het wordt doodstil in Boston en Curry maakt het gebaar dat de strijd gestreden is.

 

DTSNV

Golden State Warriors met Curry, Thompson, Draymond Green én hoofdcoach Steve Kerr pakken het vierde NBA-kampioenschap in acht jaar. Curry wint voor het eerst de individuele prijs Finals MVP, de laatste grote award die nog niet in zijn prijzenkast stond. Met 34 punten, waaronder driepunters, was Curry ook in finalewedstrijd zes beslissend.

espn.nl