Gouden medialle voor Wust


De 3 kilometer langebaanschaatsen voor vrouwen heeft zondag voor de vijfde keer in de geschiedenis van de Olympische Spelen een Nederlandse winnares opgeleverd. Ireen Wüst pakte in de Adler Arena 
goud.
De Brabantse deed dat acht jaar geleden in Turijn ook al. Ans Schut was in 1968 de eerste Nederlandse schaatsster die de 3.000 meter op haar naam schreef. Stien Kaiser deed haar dat vier jaar later na. Yvonne van Gennip was in 1988 de rapste op de 3 kilometer.

Wüst naast Van Gennip, Timmer en Schenk

Wüst is met haar derde gouden olympische medaille op gelijke hoogte gekomen met Van Gennip, Marianne Timmer en Ard Schenk. Zij waren tot zondag de drie schaatsers met drie keer olympisch goud achter hun naam.

Wüst komt daar nu als vierde bij en kan daar later deze Spelen een vierde en mogelijk vijfde gouden medaille aan toevoegen. De Brabantse is namelijk ook favoriet op de 1.500 meter en met het Nederlandse team op het onderdeel ploegachtervolging.

Wüst neemt weer voorsprong op Kramer

Wüst nam in de ‘strijd’ om de meeste olympische titels een voorsprong op Sven Kramer. Met haar drie gouden plakken staat Wüst er één voor op Kramer, die zaterdag voor even op gelijke hoogte kwam door de 5.000 meter te winnen.

Bron: NOS.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter