QN Sport+ Television N.V.

Grapje op WhatsApp komt Napoli-middenvelder op schorsing te staan

Gianluca Gaetano mag niet in actie komen in de eerste twee wedstrijden van het nieuwe Serie A-seizoen. De aanvallende middenvelder van Napoli is bestraft voor een grap die hij maakte in een WhatsApp-bericht aan een collega-voetballer. De aanklager in Italië verwijt Gaetano de ‘principes van eerlijkheid’ te hebben overtreden.

Gaetano werd vorig seizoen verhuurd aan Cremonese, dat via een tweede plaats in de Serie B promoveerde naar de Serie A. Voorafgaand aan de laatste en beslissende competitiewedstrijd tegen Como stuurde Gaetano een berichtje aan zijn vriend en Como-aanvaller Vittorio Parigini. ‘Hey, laat je de drie punten vrijdag aan ons???’, schreef hij met lachende emoji’s.

 

Como had zelf weinig meer om voor te spelen, terwijl voor Cremonese promotie op het spel stond. Uiteindelijk won Cremonese met 1-2. Het lijkt erop dat Parigini niet kon lachen om het bericht. Het bericht lekte immers uit en heeft geresulteerd in een schorsing van twee duels voor Gaetano, die is teruggekeerd bij Napoli na zijn verhuurperiode. Ook heeft hij een boete van 4.500 euro gekregen. Cremonese moet een boete van 5.000 euro betalen.

DTSNV

Napoli begint het seizoen op maandag 15 augustus met een uitwedstrijd tegen Hellas Verona en speelt zes dagen later thuis tegen Monza. Beide duels moet Gaetano dus laten schieten. De 22-jarige aanvallende middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van Napoli en speelde zowel in het seizoen 2018/19 als 2021/22 twee competitieduels voor Napoli. Hij werd in de tweede helft van het seizoen 2019/20 en bijna de gehele seizoenen 2020/21 en 2021/22 gestald bij Cremonese.

vi.nl