Grêmio wil Suárez-soap beëindigen en heeft boodschap voor Inter Miami

tromoto nv

De naam van Luis Suárez zingt nadrukkelijk rond bij Inter Miami. De club van David Beckham wil de Uruguayaanse routinier graag herenigen met Lionel Messi, maar daar voelt zijn huidige werkgever Grêmio weinig voor.

De trainer van Inter Miami, Gerardo ‘Tata’ Martino, gaf eerder deze week toe dat de interesse in Suárez serieus is. De 36-jarige aanvaller zou zelf ook openstaan voor een transfer naar de MLS en is volgens Braziliaanse media bereid om salaris in te leveren. Dat neemt niet weg dat een mogelijke overstap nog ver weg is.

 

Grêmio-trainer Renato Portaluppi hield zich aanvankelijk nog op de vlakte, maar sprak zich donderdag na de bekeruitschakeling tegen Flamengo in duidelijke bewoordingen uit. ‘Suárez is heel belangrijk voor ons. Hij maakt het verschil’, vertelde de oefenmeester in gesprek met Sport TV. ‘De soap kan worden beëindigd, want hij blijft tot december bij ons. Dat geeft alle partijen rust.’

 

Met die uitspraken lijkt Portaluppi een gaatje te laten voor een voortijdig vertrek van Suárez uit Brazilië. Het huidige contract van de Uruguayaan loopt nog tot 31 december 2024, maar het lijkt er vooralsnog op dat een vertrek na afloop van het huidige seizoen kansrijk is.

vi.nl

Share article

Latest articles