QN Sport+ Television N.V.

Griezmann schiet uit slof

De Franse vedette Antoine Griezmann heeft vrijdag tijdens een persconferentie in aaloop naar de WK-finale van zondag met Kroatië hard uitgehaald naar de Belgische doelman Thibaut Courtois.

De sluitpost van De Rode Duivels beschuldigde de Fransen van anti-voetbal. Griezmann & co versperden de Belgen dinsdag de weg naar de finale. De ploeg van Didier Deschamps won dankzij een rake kopbal van Samuel Umtiti uit een corner met 1-0.

„De spitsen van Frankrijk speelden op dertig meter van het eigen doel, dat heb ik zelfs bij Chelsea niet meegemaakt”, stelde Courtois na de verloren halve eindstrijd. „Het was frustrerend. Ik had liever in de kwartfinale van Brazilië verloren, dan in de halve finale tegen dit Frankrijk.”

Geconfronteerd met de woorden van Courtois, schoot Griezmann uit zijn slof. „Hij heeft bij Atlético Madrid gespeeld en hij speelt voor Chelsea, maar hij denkt dat hij speelt zoals FC Barcelona?”

Griezmann is in Rusland maar met één ding bezig: Frankrijk voor de tweede keer wereldkampioen maken. „Het maakt ons niet hoe we winnen. Ik wil die tweede ster op dit shirt. Dat is voor mij alles wat telt.”

Telesport