QN Sport+ Television N.V.

Griezmann wijt Franse uitglijder aan het volle stadion

De moeizame Franse middag in Boedapest deed Antoine Griezmann een beetje denken aan het WK van 2018.

Griezmann voorkwam met zijn doelpunt na ruim een uur een complete blamage van Les Bleus. De schade bleef door zijn toedoen beperkt. De aanvaller van Barcelona wees naar de uitverkochte Puskás Arena om het onverwachte puntenverlies te verklaren.

‘Ik ben kapot. Het was super heet, het veld was droog. Het is ook de eerste keer dat we in een vol stadion speelden. We waren dat gevoel kwijt’, zei Griezmann. ‘We konden elkaar moeilijk vinden en hebben daar de tol voor betaald.’

 

Griezmann maakt zich ondanks de onverwachte uitglijder geen zorgen over het vervolg van het EK. ‘Het doet me een beetje denken aan het WK, waarop we het ook lastig hadden in de groepsfase. We moeten onze rust pakken. Ik ben ervan overtuigd dat we ons herpakken tegen Portugal. We hebben ook spelers op de bank die het verschil kunnen maken. We zullen net zo solide moeten zijn als tegen Duitsland. Ik heb vertrouwen, ik weet dat we er gaan komen.’

Bondscoach Didier Deschamps tilde niet zo zwaar aan het puntenverlies. ‘Ik ben over het resultaat niet enorm enthousiast, maar ik ben tevreden. We hebben niet verloren. In mijn ogen staat de deur nog steeds open om voor het derde duel wat speelruimte te hebben.’

vi.nl