Groot nieuws in Duitsland, voetbalbond verrast: ‘Müller stopt als international’

Thomas Müller stopt als international bij de Duitse ploeg, zo meldt Bild. De 34-jarige Müller speelde liefst 131 interlands voor Die Mannschaft.

Müller debuteerde op twintigjarige leeftijd voor de nationale ploeg. Joachim Löw was toen bondscoach van Duitsland. Müller beleefde met Die Mannschaft het ultieme succes: in 2014 werd de ploeg wereldkampioen. Een WK eerder eindigde Müller met Duitsland al als derde.

De aanvaller van Bayern München kwam uiteindelijk tot 131 interlands, waarin hij 45 doelpunten maakte en 41 assists gaf. Alleen Miroslav Klose (137) en Lothar Matthäus (150) speelden meer interlands dan Müller.

Müller hintte na de uitschakeling van Duitsland op het EK in eigen land al op een einde van zijn interlandcarrière. Duitsland verloor in de kwartfinale met 2-1 van Spanje. Müller liep na afloop van het duel in tranen over het veld. De Duitse aanvaller moest het op zijn mogelijk laatste EK doen met een bijrol. Hij speelde in totaal maar 56 minuten. Volgens Bild heeft Müller nu besloten te stoppen als international. De Duitse voetbalbond (DFB) werd verrast door dat nieuws, zo meldt Kicker, een ander Duits medium. De DFB heeft ook nog geen statement voorbereid.

Müller was zichtbaar ontdaan na afloop van de verloren kwartfinale. ©Pro Shots

Bij Bayern heeft Müller nog een contract van een jaar. Dat gaat hij wel uitdienen, stelt Bild. Goed nieuws dus voor Vincent Kompany, de nieuwe trainer van de Duitse recordkampioen.

Hoofdfoto ©Pro Shots

Bron: Voetbal International

tromoto nv

Share article

Latest articles