Guardiola laat zich niet misleiden door rookgordijn rond Mbappé

Pep Guardiola leeft met vertrouwen en veel enthousiasme toe naar de return tegen Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League. De Manchester City-manager denkt dat de Parijzenaren hem zand in de ogen willen strooien als het gaat over Kylian Mbappé.

De sterspeler werd vorig weekend buiten de selectie gehouden voor de thuiswedstrijd tegen RC Lens. Met een gerust hart Mbappé sparen, zat er voor trainer Mauricio Pochettino niet in. De Franse topclub heeft het lastig in de Ligue 1 en staat met nog drie speelrondes te gaan nog altijd tweede, op één punt van koploper Lille. Van nummer vijf Lens werd zonder Mbappé, die volgens zijn club vanwege kuitklachten niet speelde, met 2-1 gewonnen.

Guardiola denkt dat de klachten wel meevallen. De Spanjaard werd maandag tijdens zijn persconferentie gevraagd naar het wel of niet meespelen van Mbapp√© en reageerde: ‘Hij gaat spelen, zeker weten. Ik kijk er naar uit. Ik kijk er naar uit dat hij speelt, voor het voetbal als geheel en voor de wedstrijd zelf. Hopelijk kan hij spelen.’

Waar maakt Guardiola zich een dag voor de halve finale het meest zorgen over? ‘Een paar dingen, maar er is meer om optimistisch over te zijn. In deze fase van de competitie ben ik altijd kalmer dan voorheen en probeer ik te genieten. Van de spelers die goed trainen, van dat iedereen wil spelen en van dat we zo goed mogelijk ons eigen spel proberen te spelen. De return in de halve finale is altijd de zwaarste wedstrijd, nog zwaarder dan de finale. We moeten proberen onze emoties te controleren’, aldus de manager, die alleen Eric Garc√≠a moet missen. De centrumverdediger is ziekjes.

 

City verdedigt dinsdagavond in eigen huis een 2-1 voorsprong in wat een historische wedstrijd moet worden voor de club. The Citizens haalden nog nooit de Champions League-finale. Zorgt dat voor extra druk? Guardiola vertelde dat hij wil dat zijn spelers zich zoveel mogelijk focussen op zichzelf. Hij gaat zijn spelers ook niet overladen met instructies om PSG af te stoppen.

Guardiola: ‘Ik weet niet of dit de belangrijkste wedstrijd is voor de club. We weten wat er op het spel staat en soms heb je die extra emotie niet nodig. We moeten kalm zijn en weten wat we kunnen. Ik hoef niemand te vertellen welke weg we hebben afgelegd in de voorbije elf maanden. Iedereen hier weet hoe belangrijk de wedstrijd is, niet alleen de spelers. We hebben gesproken over wie we zijn en waar we voor staan. We hebben een week geleden nog tegen PSG gespeeld, dus het is niet nodig het nog extra over de tegenstander te hebben. Ik praat over onszelf, over wat wij moeten proberen te doen en hoe we dat gaan doen.’

vi.nl

Share article

Latest articles