Haase laat Murray ontsnappen

Robin Haase heeft de eerste ronde van de US Open niet overleefd. Andy Murray gaf hem, ondanks grote fysieke problemen aan het eind van de vierde set, met 6-3, 7-6 (6), 1-6, 7-5 het nakijken.

Haase verloor zijn eerste opslaggame op love en Murray liep vlotjes uit naar 4-0, een voorsprong die de Brit niet meer uit handen gaf. In de tweede set verspeelde de 27-jarige Hagenaar een break voorsprong, waarna hij in de tiebreak knap terugkwam van 2-5 tot 6-6 maar alsnog de set uit handen gaf.

Haase liet de moed niet zakken en pakte op overtuigende wijze de derde set: na een verloren eerste game won hij er zelf zes op rij. De Nederlander leek in het vierde bedrijf door te drukken. Hij nam een 3-0 voorsprong en mocht op 5-3 voor de setwinst serveren, maar faalde.

Ook daarna wist Haase de kansen niet te benutten, hoewel zijn opponent steeds matiger ging serveren, uiterst moeizaam over de baan bewoog en herhaaldelijk met een van pijn vertrokken gezicht naar zijn arm greep. De Schot, in 2012 nog winnaar van de US Open, beet zich vast, won vier games op rij en ontsnapte aan vroegtijdige eliminatie.

nos.nl

Share article

Latest articles