Halep naar eerste grand slam-finale

De Roemeense Simona Halep heeft zich voor het eerst in haar prille carrière geplaatst voor de eindstrijd van een grand slam-toernooi. Op Roland Garros bereikte de nummer vier van de plaatsingslijst de finale door met 6-2, 7-6(4) te winnen van de Duitse Andrea Petkovic.

Het duel van Halep met Petkovic draaide om de souplesse en de snelheid van de Roemeense tegenover het krachttennis van de Duitse. Haleps kwaliteiten gaven de doorslag in de eerste set en die van De Duitse leken tot setwinst te gaan leiden in het vervolg.

Petkovic, die in de vierde ronde Kiki Bertens uitschakelde, liet door een misser en een dubbele fout echter de kans liggen op een voorsprong van 4-1. Halep kwam langszij en bleek het koelbloedigst in de tiebreak.

In de finale neemt debutante Halep het op tegen Maria Sjarapova, die zich eerder al plaatste voor de eindstrijd. Opvallend genoeg kwam Halep op grand slam-niveau nog nooit voorbij de kwartfinales. Ook wist ze tot deze editie pas één partij te winnen in het hoofdtoernooi van Roland Garros.

nos.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter