Hamilton domineert eerste trainingsdag

Lewis Hamilton is in Bahrein verder gegaan waar hij in Maleisië gebleven was. Op de eerste trainingsdag was hij wederom onaantastbaar.

In beide sessies bleef Hamilton zijn teamgenoot Nico Rosberg voor, met respectievelijk twee en drie tienden van een seconde. “De auto voelt weer geweldig aan”, alds Hamilton. “We hebben ons vooral bezig gehouden met de banden. De zachte banden zijn een stuk beter dan de banden die we hiervoor hebben gebruikt, dus het verschil met de mediums is behoorlijk groot.”

De truc zit hem volgens Hamilton erin om de zachte banden het lang vol te laten houden. “We hebben nog veel te leren”, verklaart hij. “Deze sessie hadden we nog wat moeite met de banden, maar dat geldt eigenlijk voor iedereen.”

Volgens Hamilton was zijn auto vandaag een stuk beter dan tijdens de wintertests in Bahrein. “Maar we moeten nog wel aanpassingen doen om het perfect te maken”, zegt hij. “We hebben de auto inmiddels veel beter onder de knie en kunnen hem dus beter afstellen dan tijdens de tests. Tijdens het testen probeer je zo veel uit dat je niet echt met de afstelling bezig bent.”

Hamilton noemt het een goede zet om de Grand Prix van Bahrein in de avonduren af te werken. “Het circuit ziet er ‘s avonds nog beter uit”, vindt hij. “Het is geweldig om ‘s avonds te rijden. Al merk je niet veel verschil. Het was wel prettig dat het wat koeler was.”

formule1.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter