Hamilton snelste in tweede vrije training Singapore

Lewis Hamilton zet Mercedes in de tweede vrije training terug op de eerste plaats, maar Fernando Alonso is niet ver weg. Nico Rosberg heeft pech met een rode vlag en Sebastian Vettel kan een motorwissel alleen aan het eind een handvol ronden rijden.

Een belangrijke factor in de uitslag van de tweede vrije training is het ongeluk van Pastor Maldonado. De Lotus-coureur verslikt zich in bocht nummer tien en klapt in de baanafscheiding. Om zijn zwaar beschadigde auto te kunnen bergen gaat de rode vlag uit, net op het moment dat Nico Rosberg in zijn vliegende ronde op zachte banden bezig is. De Mercedes-coureur is weliswaar van plan die vliegende ronde net als al zijn collega’s op te laten volgen door een lange run die een racesimulatie moet weergeven, maar door de onderbreking is Rosbergs kans om de banden in optima forma te gebruiken wel verkeken. Daardoor blijft hij steken op de dertiende plaats en komt het niet tot een echte vergelijking met teamgenoot Lewis Hamilton, die zijn beste tijd al heeft geklokt als Maldonado zijn ongeluk heeft.

Fernando Alonso is nog later dan Rosberg met zijn kwalificatiesimulatie, maar kan als de troep eenmaal is opgeruimd dus wel een gloednieuw setje banden in stelling brengen. Hij reikt ermee tot de tweede plaats, op 0,133 seconden van Hamilton. Zijn teamgenoot Kimi Räikkönen doet het ook goed, hij eindigt als vierde. Sebastian Vettel hoeft zich over de timing al helemaal niet druk te maken. De regerend wereldkampioen lijkt na een motorwissel veroordeeld tot een toeschouwersrol, maar door prima werk van de Red Bull-monteurs kan Vettel aan het eind van de sessie toch nog vijf ronden rijden, waarmee hij de vijfde tijd rijdt op vijf (jawel) tienden van Hamilton. De motor waarmee hij in actie komt is trouwens een al gebruikt exemplaar, zodat Vettel voorlopig geen gridstraf hoeft te vrezen.

Bij Williams gaat het intussen helemaal niet goed. Het team verwachtte in Singapore al niet sterk voor de dag te komen, maar de zeventiende (Massa) en achttiende plaats zijn wel heel erg schraal voor het team dat in Monza nog een podiumplaats veroverde.

formule1.nl

Share article

Latest articles