Harden helpt Houston Rockets met historische score aan zege

James Harden heeft in de nacht van zaterdag op zondag een historische prestatie geleverd in de NBA.

De guard van Houston Rockets hielp zijn ploeg aan een zege op New York Knicks (129-122) met een nooit eerder vertoonde ‘triple double’ (drie keer in de dubbele cijfers) van 53 punten, 16 rebounds en 17 assists.

Niet eerder haalde een speler meer dan 50 punten, 15 rebounds en 15 assists in een NBA-wedstrijd.

“Als ik het zo bekijk, is het gewoonweg ongelooflijk”, zei de 27-jarige Harden, die dit seizoen al acht keer een ‘triple double’ noteerde. Mede door zijn inbreng staan de Rockets op een degelijke derde plek in de Western Conference.

Russell Westbrook leverde namens Oklahoma City Thunder tegen Los Angeles Clippers (114-88) voor de zestiende keer dit seizoen een score van drie dubbele cijfers: 17 punten, 12 rebounds en 14 assists.

Titelverdediger Cleveland Cavaliers won met 121-109 van Charlotte Hornets, mede dankzij sterspeler LeBron James. Met 32 punten was James topscorer van zijn team, met Kevin Love kort achter hem met 28 punten.

Kyrie Irving miste het duel vanwege een hamstringblessure. Kemba Walker schoot met scherp voor de Hornets, maar zijn score van 37 punten was niet voldoende om de Cavaliers echt in gevaar te brengen.

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter