Hawks en Warriors in Conference-finale

Atlanta Hawks heeft in de play-offs van de NBA de eindstrijd van de Eastern Conference gehaald. De ploeg won met 94-91 bij Washington Wizards en bracht de stand in de best-of-7 serie op 4-2.

Paul Pierce bezorgde Washington eerder deze week nog de zege met een ‘buzzerbeater’ en leek er nu in de slotseconde nog een verlenging uit te slepen. Na het bestuderen van de beelden bleek echter dat hij de bal iets te laat had losgelaten.

De Hawks stonden in 1970 voor het laatst in de Conference-finale. Dat was echter wel in het westen. Een jaar later verhuisde de ploeg naar de Eastern Conference en sindsdien werd nooit meer de finale gehaald, ook al stond de ploeg maar liefst vijftien keer eerder in de halve finales.

Ook Warriors naar finale

Golden State Warriors bereikte voor het eerst in 39 jaar de eindstrijd van de Western Conference. De ploeg kwam op 4-2 door met 108-95 te winnen bij Memphis Grizzlies. Stephen Curry (32 punten) blonk uit met een driepunter vanuit zijn eigen bucket.

Golden State neemt het in de finale op tegen Los Angeles Clippers of Houston Rockets. Die ploegen strijden zondag in Texas in een beslissend zevende duel om de tweede finaleplaats. In het oosten neemt Atlanta het in de eindstrijd op tegen Cleveland Cavaliers.

nos.nl

Share article

Latest articles