QN Sport+ Television N.V.

Hawks wint Game 7 van 76’ers en bereikt finale NBA-playoffs

Atlanta Hawks heeft zich voor het eerst in zes jaar verzekerd van een plek in de finale van de Eastern Conference. De ploeg won de zevende wedstrijd in de tweede ronde van de NBA play-offs van Philadelphia 76-ers met 103-96 en beslisten de reeks met 4-3.

Kevin Huerter was de grote man bij de Hawks. De Amerikaan maakte 27 punten. Trae Young was goed voor 21 punten en 10 assists. Na de wedstrijd deed Young zijn shirt uit en liep ermee de tribunes op om het aan zijn vader te geven. “Een winnend shirt. Ik wilde deze wedstrijd winnen voor mijn vader op Vaderdag.”

Bij de 76’ers was Joel Embiid opnieuw de uitblinker met 31 punten. Maar hij kon zijn ploeg hiermee niet naar de overwinning leiden.

Suns neemt leiding in het westen

Phoenix Suns won de eerste wedstrijd in de finale van de Western Conference met 120-114 van Los Angeles Clippers. De Clippers staan voor het eerst in hun geschiedenis in deze eindstrijd.

Ze bleken niet opgewassen tegen de Suns, die in Devin Booker de uitblinker hadden. Hij maakte 40 punten, pakte 13 rebounds en gaf 11 assists.

 

 

Bron:Espn.nl