Hazard speler van het jaar in Engeland

Eden Hazard is gekozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De 24-jarige Belgische aanvaller van Chelsea kreeg van zijn collega’s meer stemmen dan Tottenham Hotspur-aanvaller Harry Kane en David De Gea, de doelman van Manchester United.hazard ontvangt

Hazard heeft in 33 competitiewedstrijden dertien keer gescoord. Vorig jaar was hij nog Belofte van het Jaar, die prijs ging dit keer naar Kane.

Kampioenschap sleutelrol?

“Ik weet niet of ik deze trofee verdien”, vertelt Hazard. “Maar het is wel leuk dat ik verkozen ben door de spelers. Zij weten immers alles over voetbal. Zelf vind ik dat ik een sterk seizoen gespeeld heb. Ik stond er in de grote wedstrijden en scoorde veel belangrijke goals. Dat is de reden waarom ik dit seizoen beter ben.”

“We zijn bijna kampioen, dat heeft misschien ook een sleutelrol gespeeld in mijn verkiezing. Vorig seizoen werden we maar derde. Dat is het verschil met vorig jaar. Die trofee van Speler van het Jaar zat vanaf het seizoensbegin wel in mijn achterhoofd. Ik hoop nog veel prijzen te pakken.”

Gerrard en Lampard

Ook Steven Gerrard en Frank Lampard vielen in de prijzen. Zij ruilen na dit seizoen de Premier League voor de Amerikaanse competitie en deelden een trofee voor hun carrière in Engeland.

nos.nl

Share article

Latest articles