QN Sport+ Television N.V.

Heat dwingt game seven af tegen Celtics

Miami Heat heeft de zesde wedstrijd in de finale van de Eastern Conference van Boston Celtics gewonnen. In Boston werd het 111-103 in het voordeel van de Heat. Jimmy Butler was de grote man voor de ploeg uit Miami, hij maakte liefst 47 punten.

Boston kon de strijd in de best-of-seven thuis afmaken tegen Miami. De Celtics begonnen echter niet goed in het eerste kwart en kwamen al snel op een achterstand. In het tweede kwart kwam de ploeg toch nog knap terug. Aan de hand van Jayson Tatum (30 punten in totaal), Jaylen Brown (20 punten in totaal) en Derrick White (die vanaf de bank kwam en alsnog 22 punten maakte), waren de Celtics wederom een geduchte tegenstander voor Miami Heat.

De ploeg uit Florida kon dus echter rekenen op een ontketende Butler. Er stond geen maat op de superster, die de wedstrijd bijna in zijn eentje besliste. Zijn maatje Kyle Lowry, die nog niet heel goed speelt in de play-offs, liet ook eindelijk goede dingen zien. Hij was uiteindelijk verantwoordelijk voor 18 punten.

DTSNV

Toch is er geen twijfel over wie de grote man was in Boston. De 47 punten van Butler (een record aantal punten voor hem in de play-offs) zorgen ervoor dat er een beslissing moet komen in de zevende wedstrijd. Game seven wordt in de nacht van zondag op maandag gespeeld om 02:30 uur. De wedstrijd wordt uiteraard uitgezonden op ESPN. De winnaar van ‘Game 7’ plaatst zich voor de grote NBA-finale, waarin Golden State Warriors de tegenstander is. De Warriors pakten de titel in het westen door Dallas Mavericks met 4-1 te verslaan. De finale begint donderdagnacht.

 

 

Bron:Espn.nl