Heetgebakerde Kyrgios niet gediend van kritiek McEnroe

Nick Kyrgios heeft verbaal teruggeslagen naar oud-toptennisser John McEnroe, die hem na zijn verloren partij op de Australian Open een gebrek aan inzet verweet. McEnroe noemde de Australiër ‘een schande voor de sport’.

Kyrgios op zijn beurt reageerde sarcastisch met de woorden dat McEnroe ‘alles weet’. De Australiër verloor zijn partij tegen de Italiaan Andreas Seppi in vijf sets, nadat hij de eerste twee sets wel had gewonnen en vervolgens een matchpoint onbenut had gelaten. Volgens Kyrgios lag een knieblessure aan zijn nederlaag ten grondslag.

Het was niet de eerste keer dat McEnroe – zelf vroeger niet vies van ongewenst gedrag op de tennisbaan – kritiek uitte op Kyrgios. Na diens verloren wedstrijd tegen Andy Murray vorig jaar op Wimbledon zei de Amerikaan dat hij snel iets aan zijn probleem moet doen voordat het ‘chronisch en onherstelbaar’ wordt.

Eind 2016 werd Kyrgios geschorst nadat hij een partij op de Shanghai Masters met opzet verloor. Die schorsing werd opgeheven toen hij ermee instemde een psycholoog te zien.

Door AD.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter