QN Sport+ Television N.V.

Hendrik Powdar strandt in series 200 meter vrij

CALI –. Het is Hendrik Powdar niet gelukt om in Cali, Colombia voorbij de kwalificatieseries op de 200 meter vrij te komen. De zwemmer zette tijdens de kwalificaties van de eerste Panam Junior Games een tijd van 2.01.99 neer. Dat ligt onder zijn inschrijftijd (2.02.28), maar was bij lange niet genoeg om door te stoten. 

De zwemmer beweert veel sneller te kunnen, maar dat hij door de lange inactieve periode zich niet optimaal heeft kunnen voorbereiden. “Door Corona hebben wij lang stilgestaan. Ik heb maar twee maanden gehad om mij voor te bereiden”,  haalt Powdar aan.

Zijn teleurstelling is wel groot, omdat Powdar het Surinaams record op dit onderdeel scherper wil stellen. Dat staat al sinds op naam van  “Het is me niet gelukt, maar wie weet. Misschien gebeurt dat op de 50 of 100 meter”, probeert hij zichzelf te motiveren.

Coach Given Pinas had het gehoopt, maar geeft aan dat een kwalificatie ietwat te hoog gegrepen. “Het is een heel sterk deelnemersveld waarbij er zelfs Olympians bij zijn. Dus Als jij je wil kwalificeren moet veel sneller kunnen”, benadrukt hij. De coach is wel blij dat de zwemmer onder zijn inschrijftijd heeft gezwommen en daarmee zijn personal best heeft verbeterd. “Dat is waarop wij hadden gehoopt”, zegt hij.

Pinas zegt dat dit toernooi duidelijk heeft gemaakt waar Suriname is. “Ik ben hier met de top drie van Suriname en het heeft uitgewezen dat wij nog een flinke achterstand hebben. De coach zegt dat er veel werk aan de winkel is. “Wij moeten terug naar huis en weer de boeken induiken om naar oplossingen te zoeken. Hij heeft ideeën en zal die aan de bond voorleggen en samen naar oplossingen zoeken”, zegt hij. Pinas zegt zelfs al bepaalde oplossingsmodellen in gedachte te hebben. Hij denkt dat Suriname ongeveer twee jaren de tijd nodig heeft om de achterstand in te lopen.

Powdar komt zondag nog uit op de 50- en 100 meter. Cantrel Peiter en Feranto Stuger moeten op dezelfde dag aan de slag.

 

 

Verslag/ Foto: Marino Balsemhof (VSJS)