Het regent trainersontslagen in Duitsland, nu weer bij Bielefeld

BIELEFELD – Het gaat hard dit seizoen met het aantal ontslagen trainers in de Duitse Bundesliga. Uwe Neuhaus was maandagmiddag bij Arminia Bielefeld alweer de achtste coach in de hoogste Duitse afdeling die zijn opdracht niet mag afmaken.

Bielefeld staat na de 3-0 nederlaag bij Borussia Dortmund van afgelopen zaterdag nog altijd zestiende, een plaats waarop de club aan het eind van het seizoen veroordeeld zou zijn tot het spelen van een play-off om in de Bundesliga te blijven. Onder leiding van Neuhaus promoveerde Bielefeld vorig seizoen nog vanuit de Tweede Bundesliga.

Mike van der Hoorn speelt al het hele seizoen bij de laagvlieger, terwijl Michel Vlap de selectie in de winterse transferperiode is komen versterken. Bielefeld heeft nog wel een wedstrijd tegoed en kan bij een zege gelijk in punten komen met concurrenten Hertha BSC en 1.FC Köln.

 

Achim Beierlozer (FSV Mainz) en David Wagner (Schalke 04) werden dit seizoen al na twee competitieduels ontslagen. Die laatste club ontdeed zich later in het seizoen ook van Manuel Baum en (afgelopen weekend) van Christian Gross. Ook Jan-Moritz Lichte (FSV Mainz), Bruno Labbadia (Hertha BSC) en Lucien Favre (Borussia Dortmund) werden van hun taken ontheven.

Italië: Stroppa ontslagen bij hekkensluiter Crotone

Het Italiaanse Crotone heeft trainer Giovanni Stroppa ontslagen. De hekkensluiter van de Serie A nam dit besluit na de 2-0 nederlaag zondag tegen concurrent Cagliari. Met 12 punten uit 24 wedstrijden staat de club uit de provincie Calabrië onderaan, met 3 punten minder dan Parma.

Crotone spreekt van het einde van een mooie en intense periode van bijna drie jaar onder Stroppa, met als hoogtepunt de tweede keer promotie naar de Serie A afgelopen seizoen. Stroppa, oud-speler van onder meer AC Milan en voormalig Italiaans international, was sinds eind 2018 trainer van Crotone.

Telesport

Share article

Latest articles