QN Sport+ Television N.V.

Hier komt de enorme achterstand van Man United op Man City vandaan

Manchester United geldt als nummer twee van de ranglijst als de belangrijkste achtervolger van Manchester City, maar de achterstand van de recordkampioen op de koploper is met twaalf punten enorm. United heeft in de topduels te weinig gebracht om écht een concurrent te kunnen zijn.

Zondagmiddag hoopte United in de uitwedstrijd tegen Chelsea eindelijk weer eens een kraker naar zijn hand te kunnen zetten, maar die missie slaagde niet. Het doelpuntloze gelijkspel op Stamford Bridge past in het patroon van The Red Devils in de topwedstrijden in de Premier League: United won nog geen een keer van een traditionele concurrent. Voor de vijfde keer dit seizoen hield de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer het op een doelpuntloos gelijkspel.

 

United heeft nu zeven wedstrijden gespeeld tegen Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal, Liverpool en Manchester City en heeft in die serie maar een keer weten te scoren. Dat was dan ook nog eens het doekje voor het bloeden in de 1-6 nederlaag tegen Tottenham.

Het gebrek aan overwinningen op teams uit de topzes laat zien dat United nog een stap te zetten heeft. Dat vindt ook clubicoon Roy Keane. ‘United heeft heel veel goede aanvallers, maar de meeste topwedstrijden zijn ontzettend saai’, zei de voormalig middenvelder in zijn rol als analist. ‘Het is een gebrek aan kwaliteit. Dat United niet presteert in de topwedstrijden, is toch zorgelijk. Ze hebben de meeste goals gemaakt van alle ploegen in de competitie, maar in de topwedstrijden beginnen ze toch met de gedachte: laten we ervoor zorgen dat we in ieder geval niet verliezen.’

‘Misschien zijn ze bang geworden na de wedstrijd tegen Tottenham’, dacht Keane. ‘Maar Manchester United moet proberen om wedstrijden te winnen en op Manchester City te jagen. In de tweede helft tegen Chelsea gaven ze het gewoon op. Ze concentreren zich op het vasthouden van de tweede plaats en hopen nog een bekertje te winnen.’

United haalde dit seizoen maar vijf punten uit competitiewedstrijden tegen de Big Six, tegenover zeventien punten voor Manchester City. Dit verschil van twaalf punten is precies het verschil tussen de twee ploegen op de ranglijst.

vi.nl