Highwaystar wint van Real Saramacca in Lidbondentoernooi

 

 

De finaleronde van het SVB Lidbondentoernooi werd afgelopen zondag voortgezet. In poule A speelden tegen elkaar in het Eddy Blackmanstadion te Livorno te ploegen van AS Highwaystar en Real Saramacca. Het werd een harde wedstrijd, waarbij de overwinning aan beide kanten kon opgaan. In de 18de minuut nam de uitploeg Real Saramacca een 0-1 voorsprong via de speler Jermain Carbin, die uit een strafschop scoorde.

 

tromoto nv

Vlak voor rust kon Highwaystar gelijkmaken via Anverny Linger (1-1). Niet lang na aanvang van de tweede helft scoorde Jetro Rees de 2-1 namens Highwaystar, wat later het gouden doelpunt bleek te zijn. In deze poule won SV Jaw Jaw zaterdag van Coronie Boys met 0-1. Jaw Jaw leidt met 4 punten, Highwaystar en Coronie Boys hebben er elk 3 punten en Real Saramacca heeft er 1 punt. Zondag aanstaande worden de laatste wedstrijden gespeeld. Highwaystar gaat op bezoek bij Jaw Jaw, Real Saramacca ontvangt Coronie Boys.

 

In poule B won TOK met 1-2 van Kitha op Para. Bruno Toupouti gaf TOK een 0-1 voorsprong in de eerste helft. Hierna maakte Feranto Caboelefodo de gelijkmaker voor de ploeg uit Powakka (1-1). Uiteindelijk bezorgde Denazo Reinhard TOK de overwinning door de 1-2 te scoren. Jong Rica speelde thuis op Moengo tegen Goevaloe. Bij rust stond Goevaloe voor met 0-1 door een goal van Gilno Poeketie. Na 1 minuut spelen in de tweede helft scoorde Sobe Kaise van Goevaloe in eigen doel, wat de stand op 1-1 bracht.

 

Dit werd ook de eindstand. In deze poule leidt Jong Rica met 4 punten, Kitha en TOK hebben er elk 3 punten, Goevaloe heeft er 1 punt. Zondag speelt TOK tegen Goevaloe en Kitha tegen Jong Rica.

De twee poulewinnaars spelen de grote finale van het Lidbondentoernooi op zaterdag 09 september 2023 in het Dr. Ir. F. Essedstadion om 18.00 uur.

sun.sr

Share article

Latest articles