Hoe kan Oranje het WK in Qatar halen?

Oranje is de weg naar Qatar begonnen met een 4-2 nederlaag tegen Turkije. Zaterdag wacht met Letland-thuis het volgende duel, waarna de interlandperiode dinsdagavond wordt afgesloten met een bezoek aan Gibraltar. Wat moet Oranje eigenlijk doen om het WK te halen?

Tijdens de komende mondiale eindronde zullen dertien Europese landen acte de presence geven. In het huidige kalenderjaar wordt het reguliere deel van de kwalificatie afgewerkt: de tien groepswinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK. De laatste duels in deze fase zijn tussen 14 en 16 november.

 

De tien nummers twee moeten zich in het voorjaar van 2022 melden in de play-offs, waarbij ze worden aangevuld met de hoogst geklasseerde groepswinnaars in de Nations League die naast een rechtstreeks WK-ticket hebben gegrepen. Deze twaalf teams worden onderverdeeld in drie trajecten, die bestaan uit twee halve finales en een eindstrijd, allemaal over een enkele wedstrijd. De data van deze duels zijn 24/25 maart (halve finales) en 28/29 maart (finales), uiteraard in 2022.

Voor de volledigheid, dit zijn de groepswinnaars in de Nations League: Frankrijk, België, Italië, Spanje, Wales, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Slovenië, Montenegro, Albanië, Armenië, Gibraltar en Faeröer. Nederland moest afgelopen jaar zijn meerdere erkennen in Italie.

vi.nl

Share article

Latest articles