Hoelang blijft Aron Winter nog de scepter zwaaien bij Natio?

Na de tegenvallende resultaten van Natio in de afgelopen 2 Concacaf Nations League wedstrijden, is het het meer dan logisch dat de teleurstelling onder de Natio-fans, de Surinaamse voetbalbond en ook de sportpers niet uit is gebleven. Na de 1 – 1 in en tegen Grenada werd er afgelopen dinsdag (12 september) met 0 – 1 van Cuba verloren. Na 2 speelronden staat Suriname op de voorlaatste plek in de groep en dat valt een ieder behoorlijk tegen.

De vraag of bondscoach Aron Winter wel de juiste man op de juiste plek is blijft maar grotere vormen aannemen en het geloof in betere resultaten onder de oud – ajacied neemt met de dag af. Sinds zijn intrede, eerst als interim – bondcoach, wist Winter nog geen enkel keer een wedstrijd van groot belang in een overwinning om te zetten; alleen van Nicaragua werd in een vriendschappelijke interland met 2 – 1 gewonnen. Een paar dagen later werd Natio getrakteerd op een 0 – 5 nederlaag door een veredeld elftal van PEC Zwolle.

Ook in Nations League tegen Mexico werd er met 0 – 2 verloren in maart en de grootste teleurstelling kwam toen de grote Gold Cup deelname droom aan diggelen ging (uitschakeling middels strafschoppen door Puerto Rico). Inmiddels was de voetbalbond al heel wat gestelde eisen van Aron Winter tegemoet gekomen, waarvan het aantrekken van een extra versterking in de technische staf eentje was;  in aanloop naar de prelims voor de Gold Cup werd Henk Ten Cate toegevoegd, maar ook zijn bijdrage heeft tot zover geen positieve wending kunnen geven aan de sobere statistieken van Natio onder Winter.

tromoto nv

De uiteindelijke vraag is of de voetbalbond nog wel met Aron Winter door wil; in de komende window staan er veel belangen op het spel en Natio staat er niet bepaald gunstig voor als we kijken naar de stand in de groep ( de playoffs lijken heel ver buiten bereik). De stand in groep 2 van league A ziet er als volgt uit:

Share article

Latest articles