Hofland komt net tekort in Giro

Moreno Hofland heeft net naast de overwinning in de tweede etappe van de Giro d’Italia gegrepen.Ā De renner van Lotto-Jumbo kwam na 177 kilometer koersĀ in de massassprint in Genua net tekort tegen Elia Viviani.

Hofland had zich in de finale knap een goede positie verworven en kwam eenmaal in de sprintĀ mooi achter de rug van de Duitser Andre Greipel vandaan. DatzelfdeĀ deed echterĀ Sky-renner Viviani bij Hofland. Het verschil op de meet was een half wiel.

“Ik dacht: ik ga hem pakken!Ā Ik zat perfect in het wiel bij Greipel”, analyseert Hofland na afloop. “Toen hij een beetje stil begonĀ te vallen ben ik er gelijk overheen gegaan, maar er zat nog een jongen in mijn wiel (Viviani, red), en hij profiteerde daarvan. Jammer, het mocht helaas niet zo zijn. Maar de beste heeft vandaag gewoon gewonnen.”

Last van de warmte

Waar Viviani na zijn overwinning meerdere ploeggenoten bedankte, had Hofland in de slotkilometersĀ nog maar een mannetje over: Robert Wagner. “Hij heeft me tot een kilometer of vijf voor het einde geholpen, daarna moest ik het alleen doen. Normaal komt hij wel verder, maar vandaag had hij een beetje last van de warmte”, aldus Hofland.

Michael Matthews is de nieuwe rozetruidrager. De AustraliĆ«r namĀ het tricot over van zijn ploegmaat Simon Gerrans omdat hij een hogere klassering had in de rituitslag. Beiden hadden zaterdag met de Orica-ploeg de ploegentijdrit gewonnen.

Succes Lindeman

Succes was er wel voor een ploegmaat van Hofland.Ā Bert-Jan Lindeman maakte deel uit van de ontsnapping van de dag, was op het enige klimmetje als eerste boven en pakte daardoor de eerste bergtrui.

Is dat al eenĀ reden voor een bescheidenĀ feestjeĀ bij Lotto-Jumbo, de ploeg die nog maar weinig succes kende dit seizoen? Hofland: “We hebben gewoon echt een goede dag gehad, we zaten mee in de ontsnapping en hebben de bergtrui mee naar huis genomen. En we hebbenĀ een podiumplek in de finale. Als het zo door blijft gaan, gaan we heus nog wel een keer een wijntje drinken ‘s avonds.”

nos.nl

Share article

Latest articles