Ibrahimovic stuurt gehandicapten naar WK

Het Zweedse G-voetbalteam doet toch mee aan het WK dat deze week in Brazilië van start is gegaan. Dat de gehandicapte voetballers naar Zuid-Amerika konden afreizen dankten ze aan Zlatan Ibrahimovic, meldt Hela HÀlsingland.

Volgens de krant was er 65.000 euro nodig om het team naar Brazilië te sturen. De Zweedse voetbalbond nam ruim 30.000 euro voor haar rekening en met een veiling en wat crowdfunding hoopte het team de rest van het geld bij elkaar te krijgen.

Voor de veiling hadden al een paar bekende voetballers een shirtje gedoneerd. Natuurlijk werd ook aan Ibrahimovic gevraagd of hij een shirt wilde geven. ‘Wat moet je nou met weer een shirt van mij’, zei hij volgens assistent-aanvoerder Stefan Johnson. ‘Daarna vroeg hij hoeveel geld we nodig hadden. Hij vroeg een bankrekeningnummer en zei dat hij het geld over zou maken.’

De aanvaller van Paris Saint-Germain hield zijn woord en stortte 40.000 euro waardoor het team zonder zorgen af kan reizen. ‘Hij vond dat we moesten gaan, vooral omdat hij met het nationale team niet naar BraziliĂ« kon’, zegt Johnson.

ad.nl

Share article

Latest articles