Icoon van Chapecoense stopt per direct: ‘We moeten aan de club denken’

Jóse Nivaldo Martins Constante, kortweg Nivaldo, heeft een punt achter zijn loopbaan gezet. De 42-jarige doelman reisde niet met Chapecoense mee af naar Colombia voor de wedstrijd tegen Atlético Nacional en is daardoor nog in leven.

Nivaldo, die al bijna tien jaar voor Chapecoense speelt, is normaliter de reservekeeper, maar had al met de technische staf afgesproken dat hij in de laatste competitiewedstrijd tegen Atlético Mineiro zijn driehonderdste en tevens laatste wedstrijd voor Chapecoense zou spelen. Hij had immers al aangekondigd na het lopende seizoen te stoppen met zijn carrière. Om zich op dat duel rustig voor te bereiden, hoefde hij niet mee naar het uitduel met Palmeiras (1-1).

Chapecoense vloog na dat treffen door naar Colombia om tegen Atlético te spelen, maar Nivaldo zat dus niet in dat vliegtuig. “Ik zou meereizen, maar bleef uiteindelijk hier. Alles in het leven gebeurt met een reden. Ik ging niet mee naar Palmeiras omdat ik mijn afscheidswedstrijd hier thuis tegen Mineiro zou spelen. De coach zei op een gegeven moment dat ze direct van São Paulo naar Medellín zouden gaan en dat ik daarom niet mee hoefde”, zegt de keeper in gesprek met Globo Esporte.

“Hij koos ervoor om iemand anders (Follmann, red.) de kans te geven om mee te gaan. Daar had ik geen problemen mee. Wat er daarna is gebeurd, is spijtig”, aldus Nivaldo, die bevestigde dat hij niet van plan is om zijn beslissing om te stoppen terug te draaien. “Het is nu tijd om aan de club te denken. Aan alle mensen die hier waren en die hierbij betrokken zijn. Opdat we een nieuw Chapecoense kunnen vormen.” De keeper die in de plaats van Nivaldo meereisde, Follmann, moest zijn been laten amputeren en kan nooit meer voetballen.

Door Voetbalzone.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter