QN Sport+ Television N.V.

In de Wandegangen 9-01-2015

Het zou zomaar eens kunnen dat Barcelona weer een Nederlandse trainer krijgt. Luis Enrique dreigt na een half seizoen al te moeten vertrekken bij de Catalaanse grootmacht en als mogelijke opvolger worden drie Nederlanders met een verleden bij Barça genoemd: Frank Rijkaard, tussen 2003 en 2008 al coach in Camp Nou, en de oud-spelers Frank de Boer (nu Ajax-trainer) en Ronald Koeman van Southampton.

Alexandre Pato keert mogelijk terug naar Europa. De 25-jarige aanvaller keerde in 2013 terug naar Brazilië, maar heeft bij zowel Corinthians als São Paulo geen potten kunnen breken. Het contract van de Braziliaan loopt ook af en Queens Park Rangers zou hem deze maand graag willen inlijven. De 25-voudig international is ook al in verband gebracht met onder meer Sevilla, Fiorentina, Sampdoria en Internazionale.

Manchester City verhuurde Alvaro Negredo in de zomer aan Valencia, maar sprak toen direct af dat ‘los Che’ de spits zouden kopen wanneer de overname van de club zou zijn afgerond. Dat is inmiddels gebeurd en na dit seizoen zal Valencia daarom 25 miljoen euro overmaken naar City voor Negredo. City gaat zelf 38 miljoen euro betalen voor Wilfried Bony en gebruikt het geld van Valencia om de balans rond te krijgen in de boeken.

Barcelona zegt geen haast te hebben, maar wil toch snel een opvolger voor de ontslagen Andoni Zubizarreta aanstellen. De namen van Eduardo Macía, Raúl Sanllehí en Jordi Roura werden al genoemd, maar Oscar Garcia schijnt de belangrijkste kandidaat te zijn om de nieuwe technisch directeur te worden. De 41-jarige oud-speler en jeugdcoach van Barcelona zal binnen een paar dagen reageren op een voorstel van de club.

Fenerbahçe gaat proberen de huidige topscorer van de Champions League in te lijven. De topclub uit Istanbul is verwikkeld in een felle strijd om de Turkse titel en denkt zich met de komst van Luiz Adriano te verzekeren van doelpunten. De spits van Shakhtar Donetsk scoorde dit seizoen al negen keer op het miljoenenbal en Fener zou reeds een bod van zeven miljoen euro op de Braziliaan hebben uitgebracht.