In de Wandelgangen 20 – 4 – 2015

David de Gea heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Real Madrid.De doelman transfereert na het seizoen 2015/16 van Manchester United naar De Koninklijke en alleen de clubs moeten dus nog tot overeenstemming zien te komen. De 24-jarige Spanjaard, die Iker Casillas moet opvolgen, heeft op Old Trafford nog een contract tot medio 2016, maar dat gaat hij waarschijnlijk op korte termijn verlengen.

Pedro verkiest de Serie A mogelijk boven de Premier League. De bij Barcelona overbodige vleugelspeler staat in de belangstelling van Engelse clubs als Liverpool en Arsenal, maar hij lijkt het eens te zijn over een overgang naar Internazionale. De Italiaanse topclub wil volgend seizoen weer meedoen om de titel, wat het bod van bijna zeventien miljoen euro op Pedro ook verklaart.

Manchester City probeert Valencia te verplichten Álvaro Negredo te halen. Beide clubs kwamen mondeling een transfersom van 33 miljoen euro overeen, maar Valencia denkt nu een kans te maken op Radamel Falcao. Manchester City wil van Negredo af en probeert Valencia te houden aan de afspraak rond Negredo, die op huurbasis actief is bij de huidige nummer vier van de Primera División.

Rui PatrĂ­cio gaat in de zomer vertrekken bij Sporting Portugal. De doelman is na Liverpool ook op de verlanglijst verschenen bij Borussia Dortmund en kan zowel in Engeland als in Duitsland veel meer gaan verdienen. De 27-jarige sluitpost heeft een contract tot medio 2018 bij Sporting en heeft een gelimiteerde afkoopsom van veertig miljoen euro. Het lijkt echter een utopie dat dit bedrag op tafel zal komen.

Danny Murphy acht een vertrek van Raheem Sterling niet onmogelijk. De oud-middenvelder van onder meer Liverpool vindt dat de club zich niet aan het lijntje moet laten houden door de twintigjarige Engels international. “Hij moet beseffen dat Liverpool hem de kans heeft gegeven in het profvoetbal, hij moet respect tonen. Het zou me niet verbazen als Liverpool hem laat gaan, als ze een goede aanbieding krijgen”, klinkt het.

Share article

Latest articles