QN Sport+ Television N.V.

In de Wandelgangen 2014

1. Manchester City gaat in januari echt werk maken van Pepe. De 31-jarige verdediger van Real Madrid kan voor tien miljoen euro de overstap maken naar Engeland. Pepe is bij de Koninklijke niet langer zeker van een basisplaats, waardoor hij een transfer naar Engeland zeker in overweging neemt. Bovendien heeft Pepe er nooit een geheim van gemaakt graag nog eens in de Premier League te spelen.

2. Ashley Young is terug van een blessure en de vleugelspeler wil indruk maken op manager Louis van Gaal. “Ik ga mijn uiterste best doen. De manager heeft in het voorseizoen vertrouwen in mij getoond en ik ga hard werken voor een nieuwe kans. De blessure was een terugslag, erg teleurstellend, maar ik ben terug en helemaal fit. Ik kijk niet meer terug”, zegt Young, die zijn rentree inmiddels alweer heeft gemaakt.

3. Arsène Wenger heeft het geld waarschijnlijk niet meer nodig, maar de manager kan ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd nog even flink cashen. AS Monaco, waar hij eind jaren tachtig en begin jaren negentig ook al werkzaam was, wil de Fransman terughalen. Daar staat wel wat tegenover: voor drie jaar werk in het prinsdom krijgt le Professeur een kleine 35 miljoen euro uitgekeerd. Niet slecht.

4. Alex Telles krijgt bij Galatasaray nauwelijks kansen, maar de jonge Braziliaan kan nog altijd rekenen op veel interesse. De nu 21-jarige linksback gold in zijn tienerjaren als een van Brazilië’s grootste talenten en dat zijn ze bij Paris Saint-Germain nog niet vergeten. De Franse topclub is alvast bezig met de selectie van komend seizoen en ziet in Telles de natuurlijke opvolger van Maxwell.

5. Feyenoord dreigt wederom een groot talent te moeten afstaan. In navolging van spelers als Jeffrey Bruma, Nathan Aké en Rodney Kongolo staat ook Mats Knoester op de nominatie om over te stappen naar Engeland. De vijftienjarige verdediger heeft aanbiedingen op zak van Liverpool en Tottenham Hotspur. Feyenoord heeft vanaf 19 november een professioneel contract klaarliggen, de dag dat Knoester zestien jaar wordt.