QN Sport+ Television N.V.

In de Wandelgangen 2014

1. Barcelona probeert Real Madrid een loer te draaien inzake Marco Asensio. De achttienjarige aanvaller heeft al een persoonlijk akkoord met Real Madrid, maar daar laat Barcelona het niet bij zitten. De club van trainer Luis Enrique probeert Asensio zo snel mogelijk los te weken bij Real Mallorca; de Catalanen verwachten dat een persoonlijk akkoord met de speler zelf dan ook wel zal volgen.

2.Arsenal lijkt aan de haal te gaan met Yohan Cabaye. De middenvelder komt bij Paris Saint-Germain maar niet aan de bak en dat heeft alles te maken met concurrentie van spelers als Marco Verratti, Thiago Motta, Javier Pastore en Blaise Matuidi. De bij Newcastle United vertrokken Cabaye heeft heimwee naar Engeland en het begint er steeds meer op te lijken dat hij in januari nar Londen trekt.

3. Door de straf rond de financial fair play mag Manchester City nieuwe spelers niet inschrijven voor de Champions League. Dat zorgt er mogelijk voor dat the Citizens in januari geen topspelers gaan halen, al is manager Manuel Pellegrini geheimzinnig. “Over een paar weken praten we verder, onze aandacht ligt op dit moment volledig bij de Premier League”, aldus de oefenmeester.

4. Barcelona gaat geen vervanger halen voor Thomas Vermaelen. De Belg kreeg afgelopen week te horen dat hij vanwege een medische ingreep nog eens een half jaar niet kan spelen, maar volgens Luis Enrique is dat geen reden om in te grijpen. ‘Het elftal doet het prima en we gaan geen poging doen om in januari een vervanger te vinden. Die kans is in ieder geval heel erg klein”, aldus de coach van los Azulgrana.

5. Arsène Wenger is kort maar krachtig, als hem gevraagd wordt naar de vermeende interesse in Petr Cech van Chelsea. “Nee”, aldus de oefenmeester van Arsenal. Cech, die bij Chelsea door Thibaut Courtois op het tweede plan is beland, heeft voldoende mooie opties over. AC Milan, Real Madrid, Paris Saint-Germain en AS Monaco worden in verband gebracht met de sluitpost uit Tsjechië.