In de Wandelgangen 28-9-2015

Rafinha heeft van een transfer naar de Premier League afgezien. De dertigjarige rechtsachter was naar verluidt bij Arsenal in beeld om de naar Manchester City vertrokken Bacary Sagna op te volgen: “De Premier League is een geweldige competitie, maar ik heb nog twee jaar bij Bayern München te gaan en wil die tijd hier sowieso uitzitten. Ik stond in de belangstelling van verschillende Engelse clubs”, zegt hij.

Chelsea wil vanwege de blessure van Thibaut Courtois naar verluidt de transfermarkt op en heeft een aantal kandidaten op het lijstje staan. Giorgi Loria en Victor Valdés werden reeds genoemd en Miguel Ángel Moyà, (Atlético Madrid), Juan Pablo Carrizo (Internazionale) en Helton (FC Porto) worden ook als mogelijke vervangers van Courtois gezien. De 37-jarige Helton keept al meer dan tien jaar voor Porto.

 Chelsea gaat in de winter de transfermarkt op. The Blues zijn het nieuwe seizoen desastreus van start gegaan en lijken prolongatie van de landstitel nu al te kunnen vergeten. Om te redden wat er vanaf januari nog te redden valt, moet Yacine Brahimi naar Londen komen. De Algerijnse spelmaker is bij FC Porto uitgegroeid tot een speler van internationaal niveau en lijkt toe aan de volgende stap.
AC Milan zou van plan zijn om een nieuwe aanvallende middenvelder te halen, omdat men niet tevreden is over onder anderen Giacomo Bonaventura. De 26-jarige Italiaans international kan in januari misschien wel in Spanje terecht, want Diego Simeone zou hem eventueel naar Atlético Madrid willen halen. Jack, zoals de bijnaam van Bonaventura luidt, heeft in het San Siro nog een contract tot medio 2019.
Walter Mazzarri was afgelopen weekeinde naar verluidt in Engeland om te praten met Liverpool, maar dat is niet de enige club die naar de diensten van de Italiaan zou lonken.De 53-jarige ex-oefenmeester van onder meer Sampdoria, Napoli en Internazionale is namelijk ook in beeld bij Stoke City en het Sunderland van Dick Advocaat. Liverpool denkt verder aan Carlo Ancelotti en Jürgen Klopp.

Share article

Latest articles