In de Wandelgangen

1. Het dienstverband van Daniel Alves bij Barcelona zit er bijna op. De back kreeg veel kritiek over zich heen door de manier waarop hij zijn winnende treffer tegen Manchester City vierde en volgens ingewijden was dat niet meer dan een opzichtige manier om zichzelf onmogelijk te maken binnen de club. De Braziliaan heeft het namelijk zelf ook wel gezien in Camp Nou en is toe aan iets nieuws. Zijn club zal hem geen strobreed in de weg leggen.

2. Paris Saint-Germain gaat komende zomer serieus werk maken van Adriano. De linksback annex middenvelder is bij Barcelona een vast onderdeel van de A-kern, maar speeltijd is hem lang niet altijd gegund. In Parijs moet de Braziliaans international de strijd aangaan met landgenoot Maxwell, die met zijn 32 jaar op leeftijd begint te raken en waarschijnlijk niet al te lang meer heeft op het allerhoogste niveau.

3. Luka Modric is dit seizoen de strateeg op het middenveld van Real Madrid. De 28-jarige Kroaat is onder Carlo Ancelotti zeker van zijn basisplaats en de kans lijkt dan ook klein dat hij na dit seizoen uit het Santiago Bernabéu vertrekt. Josep Guardiola overweegt echter een kans te wagen, want de trainer van Bayern München wil zich bij een vertrek van Toni Kroos voor de lookalike van Johan Cruijff melden.

4. Als Hamburger SV degradeert, hoeft Rafael van der Vaart niet bang te zijn dat ook hij op het tweede niveau belandt. Everton houdt de situatie van HSV namelijk goed in de gaten. Als de traditieclub afdaalt naar de 2. Bundesliga legt Everton een bod neer in Noord-Duitsland. Van der Vaart heeft nog een contract tot medio 2015, dus de kans is groot dat het dan wel tot een overeenkomst komt.

5. Trainer Laurent Blanc van Paris Saint-Germain noemt de Italiaanse geruchten rond Paul Pogba overdreven. “In Frankrijk zijn er minder geruchten dan in Italië”, zegt de coach over de middenvelder van Juventus. Overigens hoopt Blanc dat verdediger Alex in Parijs blijft. “Hij is interessant voor andere clubs, maar ik hoop dat hij blijft. Het is niet eenvoudig om een ambitieuze club als PSG de rug toe te keren”, aldus Blanc

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter