QN Sport+ Television N.V.

In de Wandelgangen van Woensdag

1. Of hij het ziet zitten is de vraag, maar Robin van Persie kan terecht in de Süper Lig. De spits is allesbehalve te spreken over de gang van zaken bij Manchester United dit seizoen en een transfer is komende zomer zeker niet uitgesloten. Trainer Roberto Mancini van Galatasaray hoopt dat de Oranje-aanvoerder genegen is om naar de Turkse competitie te verhuizen en ziet in Van Persie de ideale opvolger van Didier Drogba.
2. In Spanje lijkt men erop te rekenen dat Frank de Boer na dit seizoen aan de slag gaat bij Barcelona. De coach wordt al geruime tijd genoemd als opvolger van Gerardo Martino en de geruchten worden steeds sterker. Martino heeft het in de Primera División niet makkelijk met de voetbalgrootmacht en de roep om De Boer wordt luider. Of De Boer daadwerkelijk wil vertrekken bij Ajax, is nog maar de vraag.
3. Joachim Löw volgt David Moyes niet op bij Manchester United. De 54-jarige bondscoach van Duitsland werd in verband gebracht met de job op Old Trafford, maar zegt zich alleen te focussen op het WK in Brazilië en hoopt die Mannschaft daarna naar het EK van 2016 in Frankrijk te leiden. Louis van Gaal, die na het WK afzwaait als Oranje-bondscoach, is mogelijk nog wel een kandidaat bij United.
4.Barcelona en Real Madrid hoeven komende zomer niet eens te proberen Sergio Agüero terug te halen naar Spanje. De Argentijn wordt bij Manchester City beschouwd als een van de meest waardevolle spelers en Manuel Pellegrini heeft alvast een waarschuwing uitgevaardigd. ‘Helemaal zeker weet je het nooit, maar hij is een zeer belangrijke pion binnen het elftal en volgens mij wil hij zelf ook dolgraag blijven”, zei de Chileen.
5. VfL Wolfsburg wil de aanval in de zomer versterken, maar klopt niet aan bij Mario Mandzukic. De aanvaller van Bayern München krijgt concurrentie van Robert Lewandowski, maar manager Klaus Allofs sluit uit dat de Kroaat terugkeert in de Volkswagen-stad. “Dat is onwaarschijnlijk, we kunnen niet alles betalen. We moeten ook nog zien wat Ivica Olic gaat doen”, aldus Allofs. Olic heeft een aflopend contract.