QN Sport+ Television N.V.

Inter geeft Magallán het laatste zetje en is op een haar na kampioen

Internazionale kan zondag kampioen van Italië worden. De ploeg van Antonio Conte versloeg zaterdagavond hekkensluiter Crotone, dat door doelpunten van Christian Eriksen en Achraf Hakimi is gedegradeerd.

Inter koerst al een tijdje op de eerste Scudetto sinds 2010 af en er ligt een scenario klaar waarbij de Milanezen dit weekend al de champagne kunnen ontkurken. Dan zou Inter moeten winnen van Crotone, terwijl Atalanta Bergamo een dag later niet mag winnen van Sassuolo. De Nerrazzuri deden zaterdag waar zij zelf invloed op hadden en nemen zondag verwachtingsvol plaats voor de tv.

 

De Inter-zege kwam nog vrij moeizaam tot stand, al raakten Romelu Lukaku en Lautaro Martínez voor rust allebei wel al een keer het aluminium. Ook Alessandro Bastoni slaagde er bij een goede kans niet in om de score te openen. Inter was beter dan Crotone, waar Ajax-huurling Lisandro Magallán in de basis stond, maar heel veel kansen wist het niet te creëren.

Na ruim een uur bracht Conte met Ivan Perisic, Alexis Sánchez en Eriksen drie verse krachten binnen de lijnen. Laatstgenoemde opende kort na zijn entree de score: Eriksen schoot door de benen van Magallán en liet doelman Alex Cordaz kansloos. Ook Lukaku passeerde Cordaz, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel voor aangever Perisic. De treffer van Hakimi in extra tijd werd wél geteld: 0-2.

Crotone wist vooraf dat het deze wedstrijd niet mocht verliezen en is nu officieel gedegradeerd naar de Serie B. Het is niet bekend wat dit voor de toekomst van Magallán betekent. Stefan de Vrij, die zaterdag van begin tot eind in het veld stond, hoopt zondag feest te kunnen vieren met Inter.

vi.nl