QN Sport+ Television N.V.

Inter geeft topverdiener Alexis Sánchez enorme ‘oprotpremie’ mee

Alexis Sánchez is niet langer speler van Internazionale. De Italiaanse topclub maakt op de officiële website bekend dat het contract van de grootverdiener in onderling overleg is ontbonden.

 

Inter was al een tijdje bezig met een vertrek van de 33-jarige Alexis, die in de afgelopen drie seizoenen in Milaan onder contract stond. Met een jaarsalaris van naar verluidt zeven miljoen euro was hij de best verdienende speler binnen de selectie. Alexis kwam echter niet in de plannen van coach Simone Inzaghi voor en dus wilde Inter hem van de loonlijst afhalen.

Een verkoop zat er, mede door het flinke inkomen van Alexis, niet in. Inter heeft daarom besloten om zijn verlies te nemen en het laatste contractjaar van de Chileen af te kopen. Volgens Italiaanse media krijgt Alexis nog vier tot vierenhalf miljoen euro mee. Hij kan nu transfervrij op zoek naar wat nieuws.

DTSNV

Alles wijst erop dat Alexis zijn loopbaan gaat vervolgen in Frankrijk. Olympique Marseille heeft een tweejarig contract klaarliggen voor de man die in 108 wedstrijden voor Inter twintig keer scoorde. Eerder in zijn loopbaan kwam Alexis uit voor onder meer Manchester United, Arsenal en Barcelona.

vi.nl