Inter Moengo Tapoe protesteert tegen accommodatie in Haïti

Inter Moengo Tapoe (IMT) protesteert vanuit Haïti over de accommodatie waar de ploeg is ondergebracht. Hoewel de landskampioen rekening gehouden had met de situatie in het land, zijn de omstandigheden ter plekke ver beneden verwachting. Dit zegt official Ronald Kwasie in een schrijven aan de leiding van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB).

De accommodatie blijkt op een complex te zijn waar enkele containers zijn opgezet. Er is geen elektriciteit gedurende de gehele dag. De delegatie die uit 23 personen bestaat, heeft de beschikking over acht douchecabines. Hetzelfde geldt voor de toiletgroep. Wanneer de elektriciteit uitvalt, moet met een emmer water het toilet worden doorgespoeld. Kwasie klaagt erover dat de kamers erg klein zijn, er geen televisietoestel is en geen toegang tot internet. De ploeg stelt afgesloten te zijn van de buitenwereld. Ook de begeleiding van het team door het organiserend land is slecht te noemen.

De omstandigheden zijn niet wat de Caribische Voetbalunie CFU had voorgehouden aan IMT. De club heeft zijn misnoegen geuit bij de CFU en de minister van Sportzaken in Haïti. Beloofd is dat de delegatie een betere locatie toegewezen krijgt. Geconstateerd is dat de ploeg uit Trinidad & Tobago op hetzelfde complex betere faciliteiten heeft met bad en toilet per twee spelers en toegang tot internet en televisie.
IMT deelt mee dat onder protest deelgenomen wordt aan de CFU-clubkampioenschappen. De ploeg is via Curaçao gisteren in Port-Au-Prince aangekomen. Het toernooi start morgen.

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter