QN Sport+ Television N.V.

Inter Moengotapoe maakt geen fouten tegen Leo Victor

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Meervoudig landskampioen Inter Moengotapoe heeft in de tweede speelronde van de topdivisie geen fouten gemaakt tegen Leo Victor. Na een 2-0 ruststand winnen ze zondagavond uiteindelijk met 3-1 in het Franklin Essedstadion. Ondanks de zege is trainer Eugene Verwey niet tevreden. “Er zit meer rek in het team. Ze kunnen veel beter spelen en dat geloof ik ook,” zegt Verwey.

Het ging al in de 15e minuut mis voor “Leeuw”. Albert Nibte kreeg rood na een tackel op Jerrel Wijks. Met de numerieke meerderheid scoorde Romeo Kastiel twee minuten daarna het eerste doelpunt voor Inter Moengotapoe. Hij kon van dichtbij makkelijk de voorgetrokken bal van Chamille Eduard intikken.

Damian Brunswijk verdubbelde in de 30ste minuut de score voor Inter Moengotapoe. Tot kort voor het einde van de eerste helft appelleerde Jeamy Naana voor een penalty, nadat hij ten val werd gebracht in het strafschopgebied. Scheidsrechter Sergio Rozenhout besloot anders en liet de spelers doorspelen.

 

“Leeuw” tapte in de tweede helft uit een ander vaatje. Ze zochten via de vleugelspelers de aanval op. Jetro Rees was al in de eerste helft gevaarlijk voor het doel van Inter Moengotapoe en kwam pas in de 63ste minuut tot scoren.

Hij verschalkte doelman Andio Adipi vanuit een korte hoek. De mannen onder leiding van coach Regilio Kolf geloofden hierna aan een gelijkspel, maar dat bleef uit. Diep in de blessuretijd besliste de ingevallen Rievaldo Doorson de eindscore en stelde de drie punten voor Inter Moengotapoe veilig.

Kolf gaf toe dat het heel moeilijk was om met tien man tegen IMT te spelen. Hij had het spelplan moeten veranderen en het team moeten aanpassen aan de situatie. “We gaan evalueren en de positieve punten meenemen voor de wedstrijd tegen Broki volgende weekend.  We hebben verloren, maar we moeten verder,” aldus Kolf.

 

Andere uitslag:

PVV – Robinhood 3-1

Slee Junior – Broki 5-2

Notch – Santos 4-2

Inter Wanica – Flora 3-1

Transvaal – SNL 5-0

Dwtonline.com