QN Sport+ Television N.V.

Internationaal futsaltoernooi voorlopig niet haalbaar

De Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) denkt voorlopig niet aan het terugbrengen van het Internationale futsaltoernooi. Het evenement werd voor het laatst in 2014 georganiseerd door het bestuur-Raghosing. Door de verslechterde financieel-economische situatie is het toernooi daarna niet meer gehouden.

“Het is op dit moment financieel gezien niet haalbaar” zegt SZVB-voorzitter Rolf Verwey desgevraagd na afloop van de vriendschappelijke interlandwedstrijden tussen Suriname en Frans-Guyana zaterdagavond. De organisatie van een internationaal toernooi vergt aanzienlijke uitgaven voor onder andere tickets, verblijf en voeding. Verwey wijst erop dat het internationale futsaltoernooi de afgelopen drie jaren niet is afgewerkt. “Dat zegt dus voldoende. Het is gewoon erg moeilijk om te doen. We zijn al blij dat wij de competitie kunnen draaien en als wij een investering moeten plegen, dan gaat die liever naar de jeugd dan naar een internationaal toernooi.”

Verwey geeft toe dat dit voor het publiek misschien jammer is. Het toernooi groeide qua populariteit namelijk in rap tempo. De voorman stelt echter: “Het is iets dat wij daadwerkelijk moeten overwegen, maar wij moeten gaan naar goede partnerschappen met organisaties die geloven in de sport. Dit moeten wij uitbouwen, dan weet ik zeker dat wij in toekomst wederom een internationaal toernooi kunnen houden”.

Het eerste internationale futsaltoernooi werd in 2012 gehouden. Curaçao en Paysandu uit Brazilië waren toen op bezoek. Curaçao won de eerste editie. Club Futsal Eindhoven uit Nederland en Curaçao waren in 2013 te gast. De Nederlanders veroverden de hoofdprijs. In 2014 kwamen Club Futsal Eindhoven en Glucosoral uit Guatemala op bezoek. Glucosoral sloot af als winnaar.

dwtonline.com