Internazionale neemt de koppositie over van AC Milan

Internazionale heeft de koppositie in de Serie A gegrepen. Met een 3-1 overwinning op SS Lazio profiteerde het optimaal van de nederlaag van AC Milan. Romelu Lukaku was met twee goals en een assist de grote uitblinker.

Lukaku vierde zijn vijftiende en zestiende competitietreffer van het seizoen. Hij heeft nu 300 doelpunten gemaakt voor zijn clubs en landenploeg. Stefan de Vrij speelde de hele wedstrijd voor Inter. Wesley Hoedt kende geen gelukkige avond. Hij veroorzaakte een strafschop, die Lukaku benutte. Ook na verschillende herhalingen was niet duidelijk te zien dat Hoedt zijn tegenstander Lautaro Martinez ook daadwerkelijk raakte.

Aanvankelijk dacht Hoedt de tweede helft gewoon te mogen beginnen. Hij stond al klaar voor de aftrap, totdat trainer Simeone Inzaghi hem en Lucas Leiva alsnog besloot te wisselen. Zonder het duo verkleinde Gonzalo Escalante de achterstand voor Lazio. Martinez herstelde de marge van twee vervolgens weer.

Inter heeft nu een punt meer dan AC Milan. AS Roma (7 punten) en Juventus (8 punten) zijn verder achterop geraakt. Juventus heeft wel een duel minder gespeeld dan Inter.

Telesport

Share article

Latest articles