Italië opnieuw in ban van omkoping

Opnieuw een mogelijk omkopings schandaal in het Italiaanse voetbal. Na een wedstrijd in de Serie B is een briefje gevonden met daarop geschreven een opmerking die als aanwijzing voor de scheidsrechter opgevat kan worden.

Na het duel tussen Frosinone en Virtus Entella, dat in 3-3 eindigde, werd op de plek van de vierde official een briefje gevonden. Op de achterkant van het briefje waar normaal gesproken de wissels worden aangekondigd stond geschreven: Pareggeremo su rigore (gelijkmaker uit een strafschop).

Rode kaarten

In de slotfase van de wedstrijd kwam Entella op gelijke hoogte door een strafschop te benutten. De penalty werd onterecht toegekend door de arbiter in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. In de negentig voorgaande minuten had scheidsrechter Gianluca Aureliano al drie spelers een rode kaart gegeven.

Frosinone heeft het briefje voor onderzoek afgegeven aan de Italiaanse voetbalbond.

Tegenstander Entella ontkent dat het briefje te maken had met omkoping. Volgens trainer Maurizio Podestà ging het om normale notities. “Die maak ik elke wedstrijd. Toen wij scoorden uit een strafschop, schreef ik op: gelijkmaker uit een strafschop. Omdat de gemoederen na afloop zo hoog opliepen ben ik die notitie vergeten mee te nemen en lag hij nog op het veld.”

nos.nl

Share article

Latest articles