Jairzinho Rozenstruik treft Augusto Sakai tijdens het Main Event op 5 juni

“Bigi Boy” Jairzinho Rozenstruik keert op 5 juni terug in de Octagon. De Surinamer gaat het opnemen tegen de Braziliaan Augusto Sakai in de Heavyweight divisie. Sakai stond eigenlijk ingepland op 1 mei om het op te nemen tegen Shamil Abdurakhimov. Echter kreeg de Dagestani zijn visum niet rond waardoor die partij komt te vervallen. Rozenstruik en Sakai verzorgen op 5 juni het Main Event. Combate maakte de partij bekend.

Jairzinho Rozenstruik (MMA 11-2/UFC 5-2) is een voormalig kickbokser die inmiddels de definitieve overstap heeft gemaakt naar het MMA. Rozenstruik maakte in 2012 zijn Pro-MMA debuut tegen Evgeny Boldyrev. Rozenstruik won de partij via KO in de eerste ronde. Nog geen half jaar later stond de rematch op het programma. Met wederom dezelfde uitkomst. Na vervolgens 4.5 jaar geen Pro-MMA partij te hebben gevochten keerde “Bigi Boy” terug in April 2017. Tijdens een evenement in Aruba werd gewonnen van Engelbert Berbin. Na acht maanden later ook een partij in Suriname gewonnen te hebben klopte het bekende Rizin FF aan. Rozenstruik maakte in Mei 2018 zijn debuut voor de Japanse organisatie tegen de eveneens ongeslagen Andrey Kovalev. In een gelijkwaardige partij wist Rozenstruik net iets meer te overtuigen en won hij via Split Decision. Rozenstruik maakte in December 2018 vervolgens korte metten met Kevin Diaz Morales. Rozenstruik kreeg vervolgens de kans om op short notice te vechten in de UFC. Rozenstruik debuteerde voor de UFC in Februari 2019 tijdens UFC Fortaleza tegen Junior Albini. Na een moeilijke eerste ronde wist Rozenstruik zich te herpakken en Albini heel snel in de tweede ronde via een spectaculaire KO te finishen. Rozenstruik maakte vervolgens zijn opwachting tegen Allen Crowder tijdens UFC Greenville. Rozenstruik had slechts negen seconden nodig om de Amerikaan KO te slaan. Hij pakte hiermee ook nog een de Performance of the Night bonus. Rozenstruik kreeg vervolgens een stap omhoog in competitie. Tijdens UFC 244 in New York werd hij gekoppeld aan voormalig kampioen Andrei Arlovski. Echter had Rozenstruik weinig moeite met de Wit-Rus. Ditmaal waren 29 seconden genoeg voor een KO overwinning. Rozenstruik pakte vervolgens een short notice partij aan in December 2019 tijdens UFC Washington tegen Alistair Overeem. Rozenstruik stond op het punt van verliezen via een Decision, maar wist vier seconden voor het einde Overeem KO te slaan en behield zijn ongeslagen status. Rozenstruik zou het vervolgens opnemen tegen Francis Ngannou tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De UFC plande de partij vervolgens een maand later in, maar moest wederom in verband met COVID-19 cancelen. Uiteindelijk zou de partij in Mei 2020 alsnog plaatsvinden. Rozenstruik ging vroeg in de eerste ronde zwaar KO en was zijn ongeslagen record kwijt. “Bigi Boy” wist zich echter nog geen drie maanden later uitstekend te revancheren. Via TKO in de tweede ronde werd gewonnen van voormalig Heavyweight kampioen Junior Dos Santos. Rozenstruik zou vervolgens in Februari 2021 vechten tegen de ongeslagen Fransman Ciryl Gane. Rozenstruik verloor de partij via Unanimous Decision.

Augusto Sakai (MMA 15-2-1/UFC 4-1-0) is een Braziliaanse MMA vechter met Japanse roots. Sakai begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. Nadat hij zijn eerste vier gevechten gewonnen had in de regionale Braziliaanse organisaties via (T)KO in de eerste ronde contracteerde Bellator MMA de Braziliaan. Sakai won zijn debuut via TKO in de tweede ronde tegen Rob Horton. Na vervolgens nogmaals voor een Braziliaanse organisatie gevochten te hebben keerde Sakai terug bij Bellator. Sakai pakte drie achtereenvolgende overwinningen waaronder een TKO win tegen Daniel Gallemore. Vervolgens werd voor het eerst niet gewonnen. Een partij tegen Dan Charles eindigde in een Majority Draw. Sakai werd vervolgens gekoppeld aan Cheick Kongo. Kongo won via Split Decision en bezorgde Sakai zijn eerste verlies van zijn carrière. Sakai keerde terug in Brazilië waar hij een overwinning pakte voor de Imortal FC organisatie. Vervolgens werd Sakai uitgenodigd om deel te nemen aan de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. Sakai won zijn gevecht tegen Marcos Conrado via TKO in de tweede ronde en dwong daarmee een contract af bij de UFC. Sakai zou vervolgens al een maand later debuteren voor de UFC. Tijdens UFC São Paulo werd in de derde ronde via TKO gewonnen van de Amerikaan Chase Sherman. Sakai keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019. Via een controversiële Split Decision werd gewonnen van Andrei Arlovski. Sakai zou vervolgens tijdens zijn derde partij binnen de UFC weinig last hebben van controverse. Tijdens UFC Vancouver werd binnen een minuut via KO afgerekend met de Pool Marcin Tybura. Sakai zou het vervolgens opnemen in Mei 2020 tegen Blagoy Ivanov. Echter mocht hij in verband met COVID-19 niet naar de Verenigde Staten vliegen. Hierdoor moest hij zich noodgedwongen terugtrekken. Uiteindelijk werd de partij alsnog gevochten. Sakai won via Split Decision. Vervolgens vocht Sakai in September 2020 het Main Event tegen Alistair Overeem. In een vrij gelijkwaardige partij verloor Sakai in de vijfde ronde via TKO. Sakai werd vervolgens door de UFC gematch tegen Shamil Abdurakhimov in Mei 2021. Echter kon de Dagestani zijn visum niet op tijd rond krijgen waarna Sakai werd overgeheveld naar het Main Event op 5 juni tegen Jairzinho Rozenstruik.

 

 

Bron:Mmadna.nl

Share article

Latest articles