QN Sport+ Television N.V.

Jarige Memphis Depay mist koppositie met Lyon

Olympique Lyon heeft zaterdag verzuimd de koppositie voor ten minste een dag in te nemen in de Franse Ligue 1. De ploeg van de jarige aanvoerder Memphis Depay verloor op eigen veld met 2-1 van Montpellier. Paris Saint-Germain (54 punten) staat voorlopig aan kop. Lille heeft net zo veel punten maar speelt zondag pas. Lyon, dat vier zeges op rij had geboekt, volgt met 52 punten.

Middenmoter Montpellier kwam in de 20e minuut aan de leiding. Téji Savanier scoorde op aangeven van Andy Delort. Kort voor rust maakte de Braziliaan Lucas Paquetá gelijk. De treffer van Elye Wahi in de 65e minuut bleek de beslissende, ook Depay kon zijn 27e verjaardag niet opluisteren met een doelpunt.

Paris Saint-Germain naast Lille
Paris Saint-Germain won eerder op de dag onder leiding van de Argentijnse coach Mauricio Pochettino van Nice, 2-1.

Halverwege leidde de kampioen door een doelpunt van Julian Draxler. De Duitser scoorde in de rebound. Vlak na de hervatting werd het gelijk door de Portugees Rony Lopes. Een kwartier voor tijd kwam PSG echter opnieuw op voorsprong. De Italiaan Moise Kean scoorde.

De Nederlanders Xavi Simons en Mitchel Bakker zaten op de bank bij de Parijzenaars. Bakker viel in de slotfase nog wel in. De Braziliaanse vedette Neymar ontbrak bij de titelverdediger wegens een blessure.

Telesport